Havreavkok
En gång när jag höll på att sluta med kortison kraschade min mage rejält temporärt. Då fick jag som råd av min snälla homeopat att dricka havre- och risavkok. Jag följde som alltid hennes råd och magen blev snabbt lugn igen av havreavkoket.
Havreavkok är nästan som havrevälling, men med skillnaden att man silar bort havregrynen i en grovmaskig sil.Det ser inte så kul ut men det smakar OK och om man vill kan man köra havrevällingsvarianten, med grynen kvar, och slänga i en liten klick honung för att det ska gå i lättare.
Havreavkok
- 1/2 dl havregryn (rent havre om du är glutenallergiker)
- 21/2 dl vatten
- 1/2 tsk salt
Koka upp havregryn och vatten. Salta.
Låt koka och småputtra i 5 minuter.
Häll antingen av grynen eller kör havrevällingsvarianten.
Hej!
Skulle du vilja lägga upp receptet på risavkok? Tycket inte att havreavkok låter så lockande 🙁
Hej Cecilia!
Om du kollar under fliken Drycker så finns risavkok där också. 🙂
Tina