Havreavkok

Av , 12 juli, 2010 18:00

En gång när jag höll på att sluta med kortison kraschade min mage rejält temporärt. Då fick jag som råd av min snälla homeopat att dricka havre- och risavkok. Jag följde som alltid hennes råd och magen blev snabbt lugn igen av havreavkoket.

Havreavkok är nästan som havrevälling, men med skillnaden att man silar bort havregrynen i en grovmaskig sil.Det ser inte så kul ut men det smakar OK och om man vill kan man köra havrevällingsvarianten, med grynen kvar, och slänga i en liten klick honung för att det ska gå i lättare.

Havreavkok

  • 1/2 dl havregryn (rent havre om du är glutenallergiker)
  • 21/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt

Koka upp havregryn och vatten. Salta.

Låt koka och småputtra i 5 minuter.

Häll antingen av grynen eller kör havrevällingsvarianten.

2 svar på “Havreavkok”

  1. Cecilia skriver:

    Hej!

    Skulle du vilja lägga upp receptet på risavkok? Tycket inte att havreavkok låter så lockande 🙁

  2. admin skriver:

    Hej Cecilia!
    Om du kollar under fliken Drycker så finns risavkok där också. 🙂

    Tina

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy