Den ultimata kuren för att bli frisk från Crohn och Ulcerös Colit

Av , 24 november, 2012 21:12

När vi blir diagnosticerade i Crohn eller Ulcerös Colit finns det två sätt att hantera situationen. Antingen kan man lyssna på läkarna som säger att man kan äta vad som helst, det är en autoimmun sjukdom som är kronisk, och underkasta sig skolmedicinen och i värsta fall kniven. Eller också kan man bege sig ut på Internet och googla efter den ultimata kuren för att bli frisk. Det är sannolikt flera av er som hittat denna sida som hanterar er sjukdom på detta andra sätt.

Fortsätt läs 'Den ultimata kuren för att bli frisk från Crohn och Ulcerös Colit'»

D-vitamin och autoimmuna sjukdomar

Av , 20 november, 2012 09:37

Idag skriver två läkare på SvD Debatt om hur brist på D-vitamin kan leda till MS, barndiabetes och tarmcancer. Det är en viktig artikel som ni kan läsa här. Jag har tidigare skrivit om hur viktigt D3 är för oss (här). Nu när vintermörkret sänker sig över oss vill jag än en gång poängtera att det är otroligt viktigt att hälla i sig D3-vitamin. Jag äter själv Holistic D3, som enligt en molekylärmedicinares rekommendation är den renaste sorten på den svenska marknaden. Jag tar idag 4 kapslar, dvs 8000 IE per dag och när jag gick ner i dos häromveckan blev jag genast sämre i magen. Alltså är den viktig att ta.

Fortsätt läs 'D-vitamin och autoimmuna sjukdomar'»

Otrevliga undersökningar

Av , 16 november, 2012 21:07

Att ha en kronisk tarmsjukdom innebär att man ibland måste utsätta sig för otrevliga undersökningar för att kolla läget och diagnosticeras. Själv har jag inte genomgått alla undersökningar som man kan göra, exempelvis har jag aldrig gjort en gastroskopi, så om det är någon som vill delge sina erfarenheter av otrevliga undersökningar så är ni välkomna att göra det i kommentarsfältet.

Fortsätt läs 'Otrevliga undersökningar'»

Saltsyran och vårt endokrinologiska system

Av , 11 november, 2012 15:23

När jag satt och letade material till mitt inlägg om matsmältningen ramlade jag över en mycket intressant sak som jag faktiskt inte varit medveten om tidigare mer än lite vagt, men som faktiskt förklarar väldigt mycket för mig om varför jag har problem med magen. Det handlar om saltsyra och det endokrinologiska systemets påverkan på saltsyra. Den som är intresserad av matsmältningen kan läsa om det här i förra blogginlägget.

Fortsätt läs 'Saltsyran och vårt endokrinologiska system'»

Matsmältningens mirakel

Av , 10 november, 2012 15:00

Matsmältningen är verkligen fantastisk: med hjälp av olika kemiska ämnen och enzymer som produceras i vår kropp bryter matsmältningssystemet ner maten vi stoppar i oss och ger oss energi, mineraler och vitaminer för att vi ska kunna leva. När man har en kronisk tarmsjukdom eller problem med magen kan det vara bra att veta hur matsmältningen fungerar eftersom det finns vissa saker som kan underlätta matsmältningen.

Fortsätt läs 'Matsmältningens mirakel'»

Panorama Theme by Themocracy