Jästexplosion i magen

Av , 28 juli, 2012 10:17

Imorse drabbades jag av en jästexplosion i min mage. Jag vet inte om ni andra också gör det ibland? Huvudmisstänkt denna gång är en hemmalagad rabarberpaj som jag åt med oatly vaniljsås till medan jag tittade på OS-invigningen igårkväll (eller natt snarare). Tidigare har liknande jästexplosioner ägt rum efter att jag ätit något sött, typ godis, och något salt med mycket stärkelse, exempelvis chips eller salta kex med vetemjöl. Sådant som jag inte längre äter med andra ord.

På morgonen hade jag ont i magen och sedan fick jag en diarréexplosion, följt av uppstötningar som luktade jäst och kräktes. Tänk att det ska krävas så lite för att magen ska balla ur! Idag blir det med andra ord bara te och kycklingbuljong som gäller tills jästattacken gett sig. Det brukar ta några timmar och då har diarréerna upphört och jag kan plötsligt prutta ut en massa gas. Senare idag får jag försöka stoppa i mig något som inte kan orsaka jäst mer, tex inget bröd, inte ens glutenfritt, samt lite extra salta saker som grönsaksbuljong. Salt brukar stoppa jästattacker i min mage. Läs gärna vad jag skrivit tidigare om jäst., eftersom vi med IBD verkar ha känsliga tarmar vad gäller jäst. Numera vågar jag inte ens äta misosoppa eftersom det är fermenterad soja i den, som kan påverka jästsvamparna i min tarm negativt. Faktum är att just jästutdödandet är en sak som jag gillar med SCD-teorin.

Just nu dricker jag nässelte spetsat med skivor av färsk ingefära och de jäsiga uppstötningarna har upphört. Det blir också vila i sängen idag. Håller just nu på att läsa David Kleins bok Self healing Colitis and Crohn. Så här långt har han talat om för mig att mediciner är gift för kroppen och att när jag tar medicin så hindrar jag kroppens självläkningsprocess, samt att sömn är den bästa medicinen mot allt. Så nu ska jag ta och lägga mig i sängen och försöka sova lite. På måndag är det dags att återvända till grottekvarnen och då vill jag ju gärna vara pigg igen. Planen inför hösten är att försöka komma till jobbet väldigt tidigt för att undvika höstförkylningarna på tunnelbanan i rusningstrafik. Dessutom kan man ju gå hem tidigare om man är tidigt på jobbet. Ska bli intressant att se om morgonsega jag klarar av denna nya regim.

35 svar på “Jästexplosion i magen”

 1. Kristin skriver:

  Hej Tina!

  Vilken jobbig morgon du har haft! Hoppas din mage blir bättre av vila och snäll mat.

  Hur som helst, vill tacka dig för din fantastiska hemsida! Så mycket bra information för oss med inflammerade tarmar. Jag blev diagnostiserad med mikroskopisk kolit (lymfocitär samt kollagen) när jag var 22 år (åtta år sedan). Även om min sjukdom verkar vara ”snällare” än UC och Crohns, så känner jag igen mig i MYCKET av det som du skriver. Sedan jag fick min diagnos har jag eftersökt tips på bra kost till min känsliga mage. Läkare och dietister har gett mig en del råd, men tyvärr har dessa många gånger varit motstridiga och gjort mig mer förvirrad än klok. Detta har gjort att jag hängt upp mig mycket vid mina mediciner, och sedan åtta år tillbaka äter jag således varierade doser av entocort, dimor och omeprazol dagligen. Jag har givetvis försökt plocka bort dem, men det har alltid resulterat i alltför jobbiga skov med uppemot trettio toalettbesök per dygn. Vet du något om dessa mediciner, eller är det inget som man äter vid UC och Crohns? Jag har inte upplevt några direkta biverkningar av att äta mina mediciner, men jag vet ju att det finns ökad risk för benskörhet av f.a. kortisonet. Samtidigt som jag älskar mitt kortison för att det får mig att fungera i vardagen, så hatar jag det också för att jag ju blivit beroende av det och inte vet hur det kommer att påverka mig i framtiden (vid en ev. graviditet t. ex). Jag vet ju också att kortisonet bara får symtomen att försvinna, men att inflammationen är aktiv ändå. Mina senaste provtagningar av tarmen visade också just att inflammationen gått än djupare.

  Peppad av din sida kommer jag dock att lägga om kosten mer konsekvent nu, och sedan försöka att trappa ner på min medicin. Jag tänker även inhandla Rubicon.

  Än en gång, tack för all information samt inspiration!

  Vänliga hälsningar
  Kristin

 2. admin skriver:

  Hej Kristin,

  Tack för din omtanke och dina varma ord. Jag blev, som förväntat, bättre på kvällen och mår helt OK nu dagen efter jästexplosionen. Kanske var det som David Klein skriver i sin bok att min kropp helt enkelt behövde göra sig av med gifter och andra saker och därför reagerade som den gjorde. Eller som Annika Lagerhorn skulle ha sagt: Ett läkande skov. Faktum är att jag idag mår bättre än vad jag gjort på flera veckor (ta i trä…).

  Jag känner inte till din sjukdom, men googlade den och det verkar som om ni med denna diagnos ofta har problem med just gluten. Har du testat att vara utan gluten? Om jag vore du så skulle jag gå till en näringsterapeut eller naturterapeut och be om hjälp med kostförslag, eller varför inte en duktig homeopat? Jag hittade följande länk på Listen2yourgut.com om din sjukdom. Läs gärna mer här, men den personen som skrev om detta verkar ha blivit bättre av att ha gjort en rejäl detox och skippa gluten helt.

  Om jag vore du så skulle jag skippa gluten, sädesslag av olika slag (även ris, hirs och quinoa, som dock verkar snällare mot magen än många andra sädesslag) under en period – lite SCD alltså, och alla former av mjölkprodukter, äta snälla kokta grönsaker, kokta saker som kokt fisk, kyckling och liknande, under en period för att se vad som händer. Skippa givetvis allt socker och alla produkter med tillsatser osv, samt ta kolla igenom listan över läkemedel som är farliga för oss (du hittar den under ”Tips för magen” här). För matdagbok och se vad som utlöser mer diarré än annat. Ta även tag i det mentala, lyssna på din tarm – vad försöker den säga dig? Vad hände när du blev sjuk? Dvs varför blev du sjuk egentligen? Det är en fråga som kan tyckas fånig men om man tänker efter så kan man ofta identifiera exakt varför man blev sjuk och om man kan bearbeta detta trauma så är chanserna större att bli frisk.

  När det gäller graviditet så kan du nog ta kortison utan problem, men det är inte bra att äta en massa kortison längre tider (se mitt inlägg om det tidigare här). Du kan även läsa om graviditeter här.

  Hoppas att en kostomläggning och kontakt med någon som kan hålla ett vakande öga på dig samtidigt gör att du blir av med denna kroniska sjukdom som låter väldigt jobbig!

  Varma hälsningar,
  Tina

  P.S. Om du mailar mig och berättar var du bor så kan jag kanske hänvisa dig till någon bra person.

 3. admin skriver:

  P.S. Kom ihåg att om man varit sjuk så länge som du varit, Kristin, så kommer det sannolikt att ta tid innan du blir frisk igen. Räkna med att det kan ta ett eller två år, men sen blir du helt frisk. Och om du har tur kan det gå fortare! Men du måste verkligen se över din kost och skippa all säd och spannmål nu, alltså även glutenfria produkter till en början.
  Kämpa på!
  /Tina

 4. Kristin skriver:

  Tusen tack för ditt utförliga och peppande svar, Tina! Skönt att höra att du tagit igen dig efter jästexplosionen också!

  Det här med gluten har jag funderat mycket på. Jag blev testad för glutenintolerans i samband med att jag fick min diagnos, men de testerna visade inte på någon känslighet. Jag provade dock att vara helt utan gluten under en vecka för ett par somrar sedan, men när magen sparkade helt bakut av detta så tog jag det som ett tecken på att den glutenfria kosten inte hjälpte utan snarare stjälpte. Men nu tänker jag att de reaktionerna kanske var ett tecken på rening/avgiftning?

  Jag är nu inställd på att göra ett försök med att helt avstå från gluten samt andra sädesslag. Dock skulle jag inledningsvis vilja fortsätta äta ris och eventuellt havre. Jag funderar nämligen på att köpa Inflamino eller annat ”rispulver” för att kunna blanda t ex smoothies med soja-/havremjölk? Jag förstår inte hur jag ska kunna få i mig frukostar helt utan sädesslag annars? Jag är inte så insatt i SCD-dieten, men ska läsa på om den. Mjölkprodukter har jag redan börjat plocka bort, men jag ska bli mer konsekvent där. Vidare tror jag precis som du att den mentala biten inte ska underskattas.

  Jag tar gärna emot tips på någon person att gå till för att få lite hjälp i allt detta. Jag mailar dig om det.

  Än en gång, tack för fina råd och peppande ord! Det känns i nuläget väldigt långt borta att jag ska bli av med min sjukdom, men om jag kan lyckas minska symtomen något med hjälp av kosten (istället för kortisonet) så skulle det göra mig överlycklig!

  Vänliga hälsningar
  Kristin

 5. admin skriver:

  De tester man får göra mot glutenallergi på sjukhuset visar inte alltid om man är allergisk eller överkänslig tyvärr. Jag är officiellt inte alls glutenintolerant men när jag äter gluten, eller för mycket glutenfritt för den delen, så blir min mage sämre. Det kan mycket väl ha varit en utrensning som du erfor när du testade att vara utan gluten en vecka. En utrensning kan hålla på i ett par veckor, kanske en månad, så det är nog bra om du har en skicklig homeopat eller naturterapeut vid din sida som kan hjälpa dig. Exempelvis kanske zonterapi kan hjälpa dig att rensa ut snabbare. Eftersom du fått i dig så mycket kortison i så många år har du sannolikt en rätt tilltufsad kropp så det är därför jag skulle rekommendera en duktig alternativmedicinare. Min homeopat gav mig t ex homeopatiskt kortison när jag minskade dosen för att minska på biverkningarna, och det var inte förrän jag slutade med de homeopatiska kortisonpillrena som min kropp fick ett sammanbrott igen, ett s k läkningsskov.

  När det gäller frukost kan du t ex äta smothies med risproteinpulver (finns på iherb.com mycket billigare än i Sverige), men kör hellre rismjölk än sojamjölk eller havremjölk (havremjölken kan innehålla gluten och endast ett litet ”glutenkorn” kan skada tarmen i flera månader framåt). SCDarna äter t ex avocado och bananpannkaka (mosad prickig banan med ägg och kokosmjöl) till frukost. Kolla t ex Ladybirds blogg, där hon skrivit lite om det. Jag vet att hon också dricker kycklingbuljong till frukost ibland. Vi är så insnöade på att det ska vara spannmål till frukost: gröt, smörgås, fil, müsli osv, men det går att äta annat.

  Lycka till och tänk positivt! Visualisera dig själv frisk och kämpa på så kommer det att bli så.

  Varma hälsningar,
  Tina

 6. Anna skriver:

  Hej! Skönt att du mår bättre! Jag hade också en explosion. Klarade mej jättebra hela veckan på hotellet på Mallis, men sen beställde jag mat på flygplatsen innan vi skulle hem, för jag vill inte äta flygplansmaten…dottern åt lite av det också. Sen hade vi magknip några timmar efteråt. Dottern va flera ggr på toa och jag en gång. Men idag känns ingenting. Har aldrig varit med om detta sen min diagnos. Men det måste ha varit maten på flygplatsen. Jag är förhållandevis symtomfri och har inga besvär, men nu ska jag gå in och beställa boken om SCD på engelska iaf. Verkar vara många som blivit hjälpta! Ha det gott! Vi hörs 🙂

 7. Madeleine skriver:

  Hej
  jag har kikat in på din blogg några gånger, bra , fin blogg.
  Annika Lagerhorns bok är mycket bra och har hjälpt mig mycket.
  Uteslut mjölkprodukter, mejeriprodukter, mjölprodukter, jäst, bröd, socker, havre mjölk, soja mjölk, soja produkter, starka kryddor, glutamat och smakförstärkare och tillsatser.
  Jag tål inte kött.
  Jag äter kyckling gjord i ugnen, makrillfile i tomatsås, potatis, ris, glutenfri pasta gjord på ris och majs, krossade tomater, soltorkade tomater.
  Blåbär, hallon, bananer.
  Bovetegröt med banan och kanel smakar äpplekaka
  glutenfria semper flingor
  risgröt pama minutris
  rismjölk
  kokta mjuka grönsaker
  brännässle te som motverkar svamp och renar kroppen
  eventuellt finns även brännässle pulver som är mera näringsrik

  är symtomfri, och har endast en asacol stolpiller på kvällen, målet är att bli medicinfri.

  ha det bra!
  mvh madde

 8. admin skriver:

  Tack, Madde! Vilken bra matlista och inspirerande!
  Kämpa på och hoppas du blir medicinfri snart!
  /Tina

 9. sara skriver:

  Hej!
  Hoppas att du är bättre!
  Jag har sedan en vecka varit bunden till hemmet pga magsjuka, bakterier från en kundvagn slank ner när jag plockade och åt blåbär utan att tvätta händerna mellan. Klantigt!! INGENTING har hjälpt som jag har provat: probiotika i sjuka mängder, Vitabiosa, Imodium, vitpepparkorn… jag började bli rädd till slut att det rörde sig om det läkarna kallar ”ett skov”.

  Desperat som jag började bli beställde jag hem en liten rapport från Crohnsboy där han berättar hur han övervunnit sin sjukdom. Han skriver sig varm för kolloidalt silver i den, och jag ägnade en dag åt läsande på nätet innan jag inhandlade en flaska. jag tog en slurk direkt när jag kom hem vid tretiden på eftermiddagen. Det började bubbla efter ett par timmar.

  Min första kväll blev om möjligt mer toalettintensiv och idag har jag varit lite bullrig, men jag tror att jag håller på att övervinna detta…? Vad jag förstår kan den fungera mot parasiter, bakterier, virus, svampar och jäst. Kan det vara något mot din jästexplosion? Har du någon erfarenhet av kolloidalt silver? På nätet finns Hallelujakören eller Avfärdarna, ingenting däremellan som jag hittat iallfall. Vore intressant att höra din och andras åsikt.
  Ha det gott!
  Sara

 10. anna-karin skriver:

  Hej!

  Jag ska börja med Imurel nu i veckan men har också läst mig till om Vita biosa och Rubicon/Probiotika. Undra om man kan ta dessa samtidigt?
  Jag tar också Asacol 3 x 800mg morgon och kväll.

  Tror du det går bra att mixa?

 11. admin skriver:

  Hej anna-karin,
  Ja, jag tar probiotika samtidigt med imurel och asacol. Grejen med imurel är att det hela tiden dödar av allt i magen så min tarm måste hela tiden få nya tillskott av tarmbakterier eftersom de jag tillförde dagen innan blir utrotade av imurel på morgonen efter.
  /Tina

 12. admin skriver:

  Hej Sara,
  Min jästexplosion varade bara i 24 timmar sen var jag helt OK och t om bättre efteråt. Men det är hemskt när INGET fungerar: been there done that.
  Jag har aldrig testat kollodialt silver, främst för att en god vän till mig som är disputerad kemist varnade för det. Men när jag läser om det så låter det ju bra! Antagligen får du en utrensning nu av dåliga bakterier. Hoppas att det ger sig snart.
  /Tina

 13. Nickan skriver:

  Rabarber är något som dietisterna och läkarna hårt säger inte alls bör ätas av oss med Crohns, så kanske var det därför din mage reagerade som den gjorde. Känner igen detta med att magen exploderar efter godis och chips mm.. urk. Hoppas du mår bättre..

 14. admin skriver:

  Hej Nickan,
  Dietisterna och läkarna varnar för rabarber för att det är trådigt, men om man skär det fint och kokar det väl så är det inga problem att äta dem. Jag har aldrig haft problem med det förut. Denna jästexplosion, som f ö gick över på 24 timmar, var sannolikt orsakad av att jag satt uppe till alltför sent och tittade på TV samt åt lite salta saker. Jag har aldrig haft problem med rabarber tidigare, men däremot av jäst pga för mycket socker. Bäst att hålla sig borta från den mixen: godis och chips. Eller halvbakad pizza – urk!
  /Tina

 15. Mike skriver:

  Fyfan vad det där låter vidrigt hörrö..

 16. Anna-Karin skriver:

  Jag mår dåligt av skit mat, chips, godis och läsk. Alkohol gör skitont dagen efter!
  Nu är jag i ett skov som inte vill ge sig så nu vill jag inte ens ha det! Men jag gillar allt den där skitmaten.
  Är på dag två med Imurel, kände inget i går men mår lite illa nu.
  Kanske blir jag av med mina trivselkilon nu?

 17. admin skriver:

  Hej Anna-Karin,
  Min erfarenhet säger att man får göra en avvägning: äta skitmat och bli sjuk eller bli frisk med bra, hälsosam mat. För mig var valet enkelt. Det tar 2-3 månader innan imurel börjar verka så kämpa på. Du kan ju hjälpa tarmen genom att äta bättre – surfa runt här på sidan så kan du få inspiration. Trivselkilon är alltid trevliga att ha, men för oss med inflammatoriska tarmsjukdomar fungerar de som airbags: bra att ha för att inte skadas ännu mer.
  Lycka till!
  /Tina

 18. Anna-Karin skriver:

  Jag googlar varje kväll om mat och vad som är bra för mig/oss! Just nu vill jag aldrig mer äta den där kassa maten! Tänk om det var den som gjorde mig sjuk! Har bestämt mig för att skippa ”skräpet”.
  Vad finns det för tips på alternativ till ett glas vin? Socker och kolsyra går bort! Det är så otroligt mycket socialt förknippat med ett glas vin. Tog vatten i vinglas sist ser roligare ut men smakar lite trist…

 19. Anna-Karin skriver:

  Vill bara tillägga… det låter som jag levt på skräp men så är det inte riktigt… Har alltid ätit riktig mat men med vin, chips och godis på helgen (som alla andra). PepsiMax har jag dock druckit mycket av och det är rent gift enligt mig i dag!

 20. admin skriver:

  Jag tror att det nog är många som äter ”skräpmat” på helgerna som du Anna-Karin: lite godare, fredagsmys och lördagsgodis och efterrätt eller kaffe med kakor på helgerna. En del magar klarar det och andra gör det inte. Visste du att bara en gnutta gluten kan förstöra en glutenkänslig mage i flera veckor framåt? Jag skulle inte vara förvånad över om det är samma sak med socker och mjölk. Vet folk på SCD som får helt galna reaktioner i magen om de får i sig det allra minsta lilla stärkelse så tyvärr är det nog inte bara kvantitet som påverkar vad gäller snaskig onyttig mat.

  Jag tycker att San Pellegrino är supergott som mineralvatten och så dricker jag gärna te istället för vin/öl/drinkar. Juice är lite dubbelt, men lite utspädd Kiviks äpplemust ibland är helt OK. Om du tål rödvin kan du nog dricka det – Alan Graham (se länk How I beat Crohns till höger) rekommenderar ju ett halvt glas om dagen. Jag har själv haft god erfarenhet av det eftersom det kan döda ut candida. Men satsa på torra viner och inte söta viner i så fall. Och givetvis, inga större mängder!

  Pepsi Max är ju konstgjort socker och det är definitivt farligt för tarmen.

  Lycka till med att bli bättre!
  /Tina

 21. Anna-karin skriver:

  Tack Tina, för att du svarar och för att det känns som om du faktiskt bryr dig!

  Jag Diggar dig och din blogg är min kvällslektyr nu.
  I går beställde jag Ultrainfamx och Zink som jag ska prova! Jag blöder fortfarande, började i början på juni och är så trött på detta nu. Är envis och ska se till att jag blir frisk för jag har ett roligt liv att leva!

  Undrar hur det ska gå med kosten i New York??? Ska besöka denna stad om 8 veckor! Hoppas verkligen att mitt skov har gett sig då! Vet du om man får ta med mediciner i bagaget?

 22. Nickan skriver:

  Aha det är därför de inte rekommenderar rabarber mm.. Ja nä chips, smågodis Ja vi behöver ju energin under skoven ( iaf jag som dalar 1 1/2 kg över en natt) men samtidigt så genererar energin till detta.. jag mår bäst av fisk fisk och åter fisk iaf… Står på Hurmia och kortisonhästdoser. När tar eländet slut??

 23. admin skriver:

  Anna-Karin, det är lugnt att ta med sig medicin i bagaget. Däremot får du inte ta med frukt! De har frukthundar som markerar. Om du har mediciner och känner dig osäker kan läkarna skriva ut intyg om dem. För de som tar Humira får man särskilda intyg om detta att visa upp.
  Kämpa på!
  /Tina

 24. Mia skriver:

  Jag är inne på månad tre med SCD/GAPS (de är ju i princip samma) och har blivit mycket bättre, men jag får också starkare reaktioner på mat som jag inte tål än innan jag började dieten. Jästexplosioner får jag så fort jag börjar äta ngt med snabba kolhydrater i och sen tar det ca 4 dagar innan jag är bra igen… För mig handlar det bara om att äta det jag tål; grönsaker utan stärkelse eller fruktos med kött, fisk, ägg och lever och dyl. Kanske låter tråkigt, men har aldrig ätit godare mat än vad jag gör just nu, gourmetmat varje dag. Men jästen är en riktigt svår fiende, ser ut som att det kommer att ta ett tag innan jag får den inom kontroll.

 25. admin skriver:

  Spännande Mia! Hoppas det fortsätter att gå bra. Jag tror att det kan vara så att när man har kvar små delar av sjuka bakterier/jäst i tarmen så exploderar de lättare, lite som att de försöker överleva i din tarm och att det är därför man reagerar lättare på snabba kolhydrater som man kanske inte reagerade så illa på tidigare? Bara en teori. Jag kämpar också mot jästen varje dag.
  Kämpa på!
  /Tina

 26. Anna-Karin skriver:

  Hur mår du i dag?

 27. Madeleine skriver:

  Hej!
  Tack! Jag har haft lite symtom från tarmen igen och tror det beror på svamp, men har blivit bättre enbart genom att börja med manuka honung 1 tsk 3 gånger om dagen + 1 tsk brännässlepulver om dagen + brännässle te + egna soltorkade tomater i olivolja och rå vitlök med pizzakrydda och dragit ner lite på kolhydrater.
  Äter mandelmjölsbröd med ägg och majonäs eller egen soltorkade tomater blandning och lite isbergssallad till
  egen mandelmjölspizza med paprika , zuccini, egna soltorkade tomater blandning, och lite isbergssallad och grön ärtor till, jättegott!
  bovetegröt med banan och kanel och rismjölk till och upptinade blåbär och hallon till, jättegott!
  lite glutenfri pasta och makrill file eller ugnskokt kyckling till
  planerar att börja med egen sötmandelmjölk igen
  och prova egna mandelmjölspannkakor med hallon och blåbär till

  manuka honung motverkar svamp och bakterier och läker sår
  http://komtillbaka.blogspot.se/2012/08/manuka-honung-for-lakning-av.html

  brännässlepulver motverkar svamp och är mycket näringsrikt

  rå vitlök motverkar svamp

  har du sett det här?
  http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/mjolkfett-bakom-vastvarldens-tarminflammationer

  mvh madde

 28. "Lotta" skriver:

  Så intressant (men hemskt för dig att uppleva gästexplosion i magen givetvis).
  Har upplevt detsamma och undrar varifrån det kommer eller rättare sagt hur det uppstår ?
  Är det gallan och levern som spökar då när detta händer ?
  Första gången jag är här och läser.
  Verkar vara riktigt bra info här.
  Tack !

 29. Madeleine skriver:

  Annika Lagerhorns skriver om svamp och tarmparasiter och att man kan bekämpa dem med örter.
  jag fundera på att prova detta kryddnejlika, malört och valnöt mot svamp och parasiter, finns som kapsel, eller olja droppar eller stolpiller.
  http://www.alternativhalsa.se/Alla_produkter?keyword=Para-rizol

  har beställt dessa örter, så det tar några dagar innan de kommer.
  Provade mald nejlika krydda idag i gröten, men det verkade vara lite starkt för min mage/tarm.
  Pratat med hälsokost idag och mycket trevligt, fick köpt kollodialt silver, som man ska dricka med vatten, mycket effektivt mot virus, bakterier och svampar i kroppen
  har även hört vänner som berättat om människor som blivit friska/ mår bättre av detta, och det innehåller små partiklar silver som kommer in i kroppen och sen ut, och ska inte förväxlas med äldre preparat av silver förr i tiden, dessutom innehåller det mindre silver än vad små silverkulor i affären till tårtor innehåller.
  läs här: http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art1.htm

  har du eller någon här provat detta?

  mvh madde

 30. Madeleine skriver:

  jag läste på livsmedelsverket att kolliodalt silver i långsiktigt intag inte är bra, så slutar med det efter det jag läste där.
  Men jag var helt bra i magen igår och idag efter tagit detta silver. Har inte märkt någon biverkning.
  så fortsätter med rätt kost, manuka honung och ört te, och probiotika,
  sen kanske tänkte prova örtolja eller silicea.

  ha det bra. mvh madde

 31. admin skriver:

  Tack Madeleine för alla bra tips och intressant att läsa om att man tror att animaliska fetter kan ligga bakom UC. Fantastiskt att läsa om en forskare på Karolinska som erkänner att de tror att det är miljö snarare än arv som orsakar dessa inflammatoriska tarmsjukdomar – precis vad jag tror, även om jag också tror att det finns ärftliga faktorer med i spelet.

  När det gäller kolloidalt silver har jag inte testat det men skriver nu ett inlägg om det. Kanske fler som vill dela med sig av sina erfarenheter kring det. Hoppas du mår bättre och att manuka-honungen och kostomläggningen hjälper!

  Varma hälsningar,
  Tina

 32. admin skriver:

  Hej ”Lotta”,
  Jag tror att det helt enkelt är så att min mage inte tillverkar tillräckligt med saltsyra och enzymer för att bryta ner socker och sen börjar det jäsa i magen på mig. Resultat ”jästexplosion”. Jag har haft problem med det sen jag var liten. Minns hur jag åt lite deg av min mammas brödbakande (brukade ju få snaska på sockerkakssmet och deg var också gott) när jag var typ elva år och sen gick runt och rapade jäst en dag efteråt. Inte så mysigt. Men det är övergående tack och lov!
  /Tina

 33. Maria skriver:

  Åh vilken bra sida!
  Har EXAKT samma symptom. Jag kallar det anfall. Börjar alltid med att jag blir uppsvälld i magen, börjar rapa jäst å sen e de bara att bosätta sig på toaletten några timmar, med spyhinken framför fötterna. Jag blir skitdålig å vissa gånger får jag tom uppsöka sjukhus för att få dropp för jag får inte behålla någonting.
  Har diskuterat med min mag-läkare, med andra läkare och varenda gång jag varit inlagd om vad detta kan vara. Jag har fått olika diagnos varenda gång, allt ifrån urinvägsinfektion till vinterkräksjuka och ”vivetinte”.
  Dessa anfall kommer helt plötsligt å jag blir skitdålig på bara några minuter. Har fått anfall på stranden tex när dom fick hämta mig med ambulans och på motorvägen där jag blev liggande vid vägkanten tills en föförbipasserande ringde polis å ambulans. Nu dom senaste gångerna har jag som tur är bara varit dålig över några timmar. Kräkts två gånger och sen lyckats sova bort det så jag har vaknat hyfsat ok i magen (bara diarré å körigt men inga kräkningar och illamående)

  Har diagnos Chrons och IBS sedan typ 5år tillbaka men senaste provet visade inget skoj eller någon form av inflammation i tarmen så jag har slutat med mina Asacol. Å så vitt vad jag läst så är inte kräkningar så vanligt vid IBS, det är ju mer smärta å att man är väldigt gosig. Det kan jag inte riktigt säga att jag är faktiskt.
  Läste lite om magkatarr å magsår, så ska försöka undvika tex kaffe å fet mat ett tagå se om det hjälper.
  TTestade LCHF ett tag å det va helt fantastiskt bra för min diabetes men fick då ett sånt här riktigtanfall å då sa lläkarna att det kunde bero på att jag inte hade några kolhydrater i kroppen som gjorde att kroppen slog bakut då den behöver kolhydrater för att ta hand om infektioner blandannat.

  Men har du fått nån diagnos på dina explosioner? Vad äter du? Hur undviker man å vad är bäst att göra när man får detta?!

  Tack för en superbra å seriös blogg!!!! 🙂
  Mvh maria

 34. admin skriver:

  Hej Maria,
  Jag har kommit fram till att min mage blir lätt jäst om jag äter salta saker, t ex chips, och godis i kombination med dålig mathållning. När jag hade jästexplosion senast, vilket var i samband med OS-invigningen tror jag att jag istället för att äta en vanlig kvällsmat, t ex soppa, åt rabarberpaj och ganska mycket. Sedan satt jag uppe för länge och tittade på TV och that was it. Andra tillfällen när jag fått jästexplosioner har varit när jag ätit salta kex och choklad. Det snedtänder i magen på mig. Dina attacker låter hemska – kan du försöka skriva ner efteråt vad du ätit eller gjort innan? Kanske kan du hitta nyckeln till dina jästexplosioner på det sättet.
  Tack för att du gillar min blogg!
  Bockar och bugar,
  Tina

 35. Jessica skriver:

  Känner igen det där med att bli som förgiftad (kallar jag det.) Och det har visat sig vara histaminintolerans för min del.
  Testat dessa tabletter en vecka nu och de är små mirakel.

  http://www.revivabio.se/Histaminintolerans.html?submenu_id=-1

Panorama Theme by Themocracy