Alternativ medicin IV: Bioresonansterapi

Av , 20 oktober, 2013 13:02

Som ni redan vet så är jag inte överförtjust i den traditionella sjukvården som vi får via läkarna på sjukvården. Inte för att den är direkt dålig, men när man har haft en kronisk sjukdom i nästan 30 år och inte kunnat få annan hjälp än tunga mediciner som ger sig på andra organ i kroppen och som i skarpt läge ändå inte fungerar, och läkarna bara kan erbjuda en stomipåse som tröst, ja då tappar man lite tron på den medicinska vetenskapen som den praktiseras i Sverige. Många läkare befäster detta genom att tala om för oss att vi kommer alltid att vara sjuka, ingen bot finns utan bara lindring. Ovanpå detta har de knappt tid för oss när vi inte är akut sjuka. Inte undra på att vi blir desperata och söker alternativa vägar, från kostomställningar till alternativmedicin, där vi oftast möts av alternativmedicinare som har tid, lyssnar, lär känna oss och dessutom tar ett helhetsgrepp på ens kropp och själ.

De alternativmediciner jag skrivit om hittills är homeopati, zonterapi och kinesisk traditionell medicin, TCM. I vintras kom jag i kontakt med bioresonansterapi i samband med att jag sökte hjälp hos en homeopat för att sluta äta imurel eftersom jag tyckte att imurel påverkade mitt hormonsystem och min kropp dåligt. Jag frös väldigt mycket och var hela tiden deprimerad, vilket jag satte i samband med att jag fått dessa symptom efter att jag började äta imurel. Eftersom jag i grund och botten inte tror att imurel egentligen hjälper mig (jag blev ju apsjuk för två år sedan trots att jag åt imurel, och t o m läkarna sa att de inte trodde att någon av mina mediciner, dvs imurel och asacol, fungerade eftersom jag var så sjuk) så ville jag försöka bli av med imurelen. Vi vet ju trots allt inte vad som händer med kroppen efter många års knaprande av imurel. Någon läkare påstod att imurel gör att man inte får cancer (pga att man utsätts för konstant cellgift?), men det finns ju andra som hävdar att man kan få malignt melanom av det om man är ute i solen. En läsare fick en dotter med missbildning, vilket läkarna vägrar rapportera in för att de vill inte se att deras teorier om att imurel är helt ofarligt stämmer. Att imurel skulle vara så ofarligt är f ö en paradox eftersom man ju måste ta blodprov med jämna mellanrum för att se att den inte ger sig på benmärg, bukspottskörtel och lever och det finns en massa IBDare som inte tål imurel.

När jag började gå till den nya homeopaten fick jag ny medicin som var ruggigt effektiv. Jag kunde ganska omgående sluta ta Salovum och kunde också minska på mängden probiotika som jag åt varje dag. Dessutom blev jag ordinerad att dricka lite aloe vera varje dag före frukost (Holistic är den enda vi med kroniska tarmsjukdomar kan dricka och vi ska börja försiktigt, läs vad jag skrivit om aloe vera tidigare här). Den nya homeopaten rekommenderade mig också att gå till hennes kollega som sysslar med bioresonansterapi för att se om jag hade parasiter.

Bioresonansterapi var något av det mest flummiga jag varit med om: jag kom in, satte mig i en vanlig IKEA-fåtölj med en frottéhandduk på och så tog bioresonanskillen fram en liten antenn som var kopplad till en liten maskin och satte igång. Jag kände mig helt rippad och stenkorkad. Vad gör jag här egentligen? Blir lurad av en snubbe som håller i en antenn? Mina läkarsläktingar skulle ha lagt sig på golvet och garvat om de sett mig.

Men nu satt jag där i fåtöljen och tänkte att jag får väl ge det en chans. Om det inte fungerar så fungerar det inte, och om det fungerar så är det ju bara bra, resonerade jag. Ganska omedelbart började det kännas som om jag hade kolsyra i hela kroppen så jag fick medge för mig själv att något hände i alla fall med mig, det var inte helt utan verkan. Sedan körde bioresonansterapeuten igenom hela min kropp och det gjorde ont i olika delar av kroppen under behandlingen, framför allt i sidan på armarna och i underbenen där jag vet att meridianerna för tarmarna går. Ibland högg det till i tjocktarmen och magen, och ibland kändes det ingenting.

Jag har googlat lite på nätet för att kunna förklara för er vad bioresonansterapi, eller frekvensterapi som det också kallas, är egentligen. Buffel och båg skriver en del, fantastiskt skriver andra som blivit av med sin allergi med hjälp av detta. Här en intressant sida med en ännu intressantare artikel (den variant jag utsatts för är dock inte Bicom utan Rayonex, men de kör enligt samma principer). Det verkar vara särskilt effektivt mot just allergier och det är många som skriver om hur de blivit friska från svåra allergier, vilket är intressant. En annan form av bioresonansterapi är frekvensterapi, som jag tror är den som körs via Bicom. Det är ett par läsare som skrivit om detta här tidigare och sagt att de blivit bättre av frekvensterapi i sina magar.

Som jag förstår det så är bioresonans egentligen en mycket avancerad historia där maskinen sänder ut radiovågor och ser de olika elektriska frekvenserna på organen, eventuella tungmetaller, parasiter och bakterier och jämför med hur dessa frekvenser ska se ut. Då kan man alltså se om något organ har ”fel” frekvens och är försvagat. När jag sitter i IKEA-fåtöljen så sitter jag egentligen på ett finmaskigt metallnät som plockar upp min kropps energiflöden till maskinen så att terapeuten kan se hur jag mår, eller rättare sagt vilka energifrekvenser som finns inom mig. Apparaten är tysk och används t o m av vanliga läkare i Tyskland och verkar ha utvecklats på 1970-talet först. Med tanke på att vi faktiskt består av mer energi än av fast materia så är det här väldigt intressant ur energimedicinsk synvinkel och jag tycker att det har varit en mycket spännande resa. När jag tänker på hur Christina Doctare blev botad från sin jobbiga astma genom att indiska ayurvediska läkare ställde om energifälten i hennes kropp så kan jag inte låta bli att tänka att det kanske är det som bioresonansterapeuterna gör med våra kroppar också.

När bioresonansterapeuten efter nästan två timmar var klar med genomgången av mig kunde han konstatera att jag hade störningar i mag- och tarmsystemet, men att jag också hade inte mindre än FEM olika slags parasiter, bland annat indisk giardia, leverflundra (som Hulda Clark anser orsakar Crohn och en mängd andra sjukdomar) och strongyloides stercoralis, som man kan plocka upp i exempelvis dåligt tvättade simbassänger i tropikerna. Detta kunde han plocka upp genom att titta på de frekvenser som fanns i min kropp. Sedan behandlade han mig mot dem genom att skicka ut en frekvens som helt enkelt dödade ut dessa parasiter, eller fick min kropp att döda ut dem (jag är lite osäker på hur det fungerar, ärligt talat). Visst låter det lite fånigt, lite Star Wars med zippande krafter mellan personer. Jag gick därifrån och kände absolut ingenting. Eftersom jag tog den nya homeopatmedicinen så fortsatte magen att må bra och inget hände. Innan jag gick hem frågade jag om jag  skulle förvänta mig att få en utrensning, vilket ju ofta händer när man fått en alternativ behandling, men det skulle jag inte förvänta mig, fick jag till svar.

Ett par dagar senare blev magen plötsligt hyperaktiv. Först kom det ut ett par perfekta korvar. Sen kom det ut diarré som ökade i vätskemängd och till slut kom det ut illgul sprutdiarré, precis sådan jag hade i Indien och när jag var som allra sjukast i mina återfall (utan blod dock). Jag fick panik eftersom min plan var ju att sluta med imurel och jag vet att jag lever med ett stomihot: blir jag allvarligt sjuk igen så vill de ta bort min tjocktarm, och det vill inte jag. Sprutdiarrén höll på ett par timmar, sen slutade den ungefär lika abrupt som den börjat och jag drack grönsaksbuljong och kröp ner under täcket och sov några timmar. Under tiden med akut diarré hade jag i panik ringt till båda terapeuterna, som till slut konstaterade att jag nog fått en fet utrensning för ”du har ju faktiskt varit väldigt sjuk väldigt länge”, ett påstående jag inte kunde annat än hålla med om. Jag fick som rekommendation att dricka en tesked kolloidalt silver morgon och kväll utblandat i lite vatten på fastande mage ett par dagar (jag skulle inte ta det en längre tid) och jag tillförde även stora mängder probiotika igen. Magen var så lugn att jag inte behövde gå på toaletten på flera dagar, vilket inte heller är optimalt, men efter en ”India revisited”-upplevelse så var jag bara tacksam att slippa. Efteråt har jag haft en till rejäl utrensning, vilket var en dryg månad senare och jag har också märkt att jag blivit lite sämre och fått kletig avföring när jag har varit på behandling.

Enligt alternativmedicinarna kläcks ju parasiternas ägg en gång i månaden, vid fullmåne. Faktum är att efter några behandlingar så var jag parasitfri, men efter fullmånen kom ett par parasiter tillbaka i mindre mängd. De gick samma öde till mötes som deras anfäder: de frekvensades ut och dog. Efter 3-4 månader var jag parasitfri och magen mådde toppen, och jag lyckades fasa ut både imurel och asacol och är nu helt medicinfri sedan tre månader tillbaka. Tyvärr åt jag köpta svenska blåbär i augusti och fick en parasit genom dessa (min huvudmisstänkte är en snuskig östeuropé med bristande hygien eftersom den typ av parasit jag fick finns i Östeuropa och på Filippinerna), och kämpar med att bli av med den också. Den är dock inte så brutal som giardian och de övriga parasiter jag hade tidigare och eftersom jag numera går på regelbunden bioresonansterapi så har vi hållit den under kontroll. Det verkar som att det jag lidit av är helt enkelt att jag har haft en massa parasiter i tarmen. Inte undra på att vildoreganooljan satte sprutt på min tarm och rensade ut! Inte heller undra på att jag varit väldigt sjuk och att de starka medicinerna remicade, imurel och humira faktiskt inte fungerade…

När jag träffade min gastroläkare så berättade jag om giardian och hon undrade genast hur jag fått den diagnosticerad. Det visade sig nämligen att det krävs biopsi av tunntarmen i form av en gastroskopi för att man ska kunna hitta giardia inom svensk sjukvård. Det var ingen som gjorde det på mig och det gjordes 2-3 avföringsprov där man letade efter typiska parasiter/bakterier de två gånger jag låg inne. Kan tillägga att när jag var sjuk i Kina och hamnade på sjukhus där så tog de ett avföringsprov på mig och sa att de kollade efter de sex vanligaste bakterierna och sedan körde de ett bredspektrum med antibiotika på mig för att vara på den säkra sidan eftersom det finns tusentals bakterier och patogener som det skulle kunna vara och då tyckte de att det var lika bra att slå ut så mycket som möjligt.

Jag vågade inte berätta för min läkare att jag gått till en bioresonansterapeut och dödat ut mina parasiter i tarmen för det låter så mycket hokus pokus och inte ens bioresonansterapeuten rekommenderade det. Han hade nämligen haft en patient som misstänkte att hon hade giardia, men när hon berättade om bioresonansterapi blev hennes infektionsläkare (en överläkare på KS) rasande och skällde ut henne och vägrade att ens ta ett prov på henne. Hon blev minst sagt förskräckt, men gick tillbaka till bioresonansterapeuten och blev behandlad så att hennes parasiter försvann. Det är tråkigt att det är så här med vissa (alltför många, tyvärr) skolmedicinare, men vad göra? Det är bara att konstatera att vissa läkare inte ser pålen i sitt eget öga.

Förutom att få bioresonansterapi har jag också tagit homeopatiska droppar mot parasiter och bakterier, vilket hjälpt till att göra mig parasitfri. Jag går också på behandling efter varje fullmåne ytterligare en period, inte minst nu för att utrota de där äckliga parasiterna jag fick från blåbären. För min del har bioresonansterapin varit fantastisk och jag har lärt mig massor om parasiter och dess påverkan på min Crohn. Visst är det så att vi alla går runt med parasiter i magen, men vi som har Crohn eller Ulcerös Colit klarar uppenbarligen inte av att gå runt med vissa typer av parasiter. Frågan är om det inte är så att det är så dåliga diagnosmetoder att man ofta missar parasiterna i avföringsproverna och många av oss är sjuka pga parasitangrepp? Då kan det vara en god idé att gå till en bioresonansterapeut som kan döda ut dem på ett relativt smärtfritt sätt. Att bara få två utrensningar, som jag fick i första omgången, är ändå lindrigt i min värld!

Nu gäller nästa stora utmaning: att hålla sig parasitfri! Det är inte lätt, uppenbarligen, men det är nog bra att vara på sin vakt när det gäller t ex köpta svenska bär eller frukter från främmande land. Jag har exempelvis blivit sjuk i magen av att äta en mango från Afrika (Elfenbenskusten), trots att jag tvättade av den och skalade den. Blåbär köper jag bara frysta numera och även om jag säkert förlorar en massa näringsämnen så skäms jag inte för att koka dem och andra bär först. Kan även tillägga att jag pga parasitrisken aldrig kommer att bli en raw foodare.

21 svar på “Alternativ medicin IV: Bioresonansterapi”

 1. Sassa skriver:

  Oj vad intressant Tina 🙂
  Jag har också slutat med imurel och remicade nu. Tror mer och mer på det alternativa. Jag har genom stora mängder kolloidalt silver fått reda på att jag har borrelia och iom den säkert oxå en massa otäcka parasiter.
  Jag fick eller har kraftig utrensning i form av både diaree och ledvärk. Men jag mår ändå kanon i magen.

  Jag blev faktiskt också sjuk i min crohns efter jsg varit utomlands.

  kram o lycka till!

  /Sassa

 2. admin skriver:

  Tack, Sassa! Intressant! Hoppas du fortsätter att må bra! Ska bli spännande att se om det finns fler personer som blivit bättre genom bioresonansterapi och andra alternativa metoder.
  Lycka till själv!
  Kram,
  Tina

 3. Magdjuret skriver:

  Hej,
  Jag har också varit hos en bioresonansterapeut nu 2 ggr, men vi har inte pratat om just parasiter ännu.(Men jag gick hos en frekvensterapeut förut som snackade massa om det och behandlade, dock blev jag inte hjälpt av henne – men denna känns på nåt sätt lite seriösare). Däremot har hon kollat av vad jag är allergisk/överkänslig mot (det mesta är det jag redan känt av själv) och börjat behandla denna överkänslighet.Det förvånade mig dock att jag varken reagerade på gluten, socker eller laktos i allergitestet! Hon har också sett att jag har candida, vilket gör att jag ändå bör undvika socker (snyft!). Tyvärr kostar det på för ekonomin att gå på bioresonansterapi, och som du säger känns det extremt flummigt. Känner mig dock rätt så trygg med min då hon är sjuksyrra och bland annat jobbat mycket med mag&tarmsjuka inom sjukvården innan, samt att hon inte vill ge mig några piller eller preparat än eftersom hon anser att jag är för dålig fortfarande (jag brukar reagera dåligt på de flesta preparat så det känns sunt att hon int prackar på mig massa). får testa detta ett par gånger till och se om det ger resultat, och i så fall kan jag förhoppningsvis få lite hjälp att finansiera det.

 4. Madeleine skriver:

  Hej!
  hoppas du håller dig frisk nu!
  Bär och mango är något som kan vara svårt för magen att tåla.
  Frukt med mycket socker eller apelsin och grape och sura äpplen kan vara svårt också för magen att tåla.
  Har du testat ditt ph- värde på senaste tiden?
  Det finns många sätt att basa upp kroppen på, tex. gröna sallader, grönsakssoppor, avokado, korngräs, vetegräs (om man tål det). Dricka rött te rooibos, mycket vatten.
  Märker att det är den basiska maten som gör både mig och min son friska. Senaste avföringsprovet visar helt normalt på min son, och han har inga mediciner. I en basisk miljö trivs inga sjukdomar.
  http://www.halsovagvisaren.se/12208373
  http://www.rawfoodmiddagar.se/web_documents/artikel_om_rawfood_i_tidn_n_ra_mars_2012.pdf
  http://www.perfecthealth101.net/kroniskasjukdomar.htm
  http://smartamaten.se/download/media/SmartaMaten_Tara.pdf

  Må bra! /Madde

 5. admin skriver:

  Tack, Madde! Grattis till att sonen är fortsatt frisk – fantastiska nyheter! Bra att påminna om syra-bas, som jag också tror är viktigt. Om man stressar mycket blir man också försurad.
  Fortsätt att må bra!
  /Tina

 6. ann skriver:

  Hej,

  Ang giardia ”Det visade sig nämligen att det krävs biopsi av tunntarmen i form av en gastroskopi för att man ska kunna hitta giardia inom svensk sjukvård.” – måste säga att det var ett märkligt påstående av den svenska sjukvården.

  Jag hade giardia i 4 års tid innan jag blev av med den och vad den svenska sjukvården gjorde var…tada, jo avföringsprover. Dock är det ett speciellt rör/prov för ”mask och maskägg” (som de själva kallar det) som tas och detta visade positivt på giardia. under alla dessa år. Kanske är de helt enkelt bättre på dessa provtagningar inom Infektionskliniker samt vårdcentraler än vad gastroenheten är?…för på infektion och hos vc vad det iaf inga problem för dem att hitta och fastställa giaria lamblia som den sketna protozoe’n heter 🙂

  Skönt du är fri från den rackarn Tina – den förstör tarmludd i tunntarmen precis som vid glutenintollerans har forskning visat. Kanske därför ytterligare en anledning till att vi med crohns inte tål gluten särskilt bra… Och utan tarmluddet till skydd så blir vi ju mer mottagliga för andra inkräktare av bakterier och annat. Tyvärr.

  Ha det gott!

 7. admin skriver:

  Tack Ann! Jag är inte förvånad över ditt svar och borde så klart ha researchat detta bättre, men litade på min gastroläkares svar. Är helt säker på att de hade hittat vad jag hade om jag hamnat på Infektionskliniken istället eller om jag inte haft Crohn som dolde allt annat. Intressant att giardia kan förstöra tarmludd – varför är jag inte förvånad? Jag tror att gastroläkarna är så inkörda på sina autoimmuna diagnoser som de kan behandla likt Jesus med biologiska (farliga) cellgifter som Humira och Remicade (glatt sponsrade av Big Pharma) att de helt enkelt inte tänkt på att vi kan ha parasiter också. Kanske beter sig den svenska sjukvården som Rättsmedicin där man bara kan få svar på sin fråga och inte på provet? (Såg ett TV-program om en kvinna som blivit attackerad av en älg i skogen och hennes make anklagades för mord, men rättsmedicin kunde bara svara på frågor, som en dum dator, och inte göra egna analyser. Så trots att hennes blodiga kläder kom in med massor av älgpäls och älgsaliv på så kunde de inte fastställa dödsorsaken förrän polisen frågat om det kunde vara älg…) Som man frågar får man svar, som det heter. Skandal att det ska vara så dåligt i vår svenska sjukvård!

  Grattis till att du blev av med din giardia! Och tack för intressant information! Jag är väldigt glad över att min är borta ur systemet numera.
  /Tina

 8. Madeleine skriver:

  Mycket intressant sida. För mycket skräpmat och socker och fel fett borde inte ges till barn och ungdomar så mycket och vända sig till barn, då detta är skadligt, det är kopplat till flera sjukdomar. Skräpmat borde vara dyrare och riktig och näringsrik och bra mat borde vara billigare.http://www.ehdin.com/News_viewsht03.html
  http://www.ehdin.com/News_viewsht03.html#mjolk o tarmsjukdom
  Danmark först i världen med gränser för transfettsyror!
  Flera inflytelserika grupper i Storbritannien stödjer livsmedelsmyndigheten FSA:s förslag om förbud mot reklam för skräpmat riktad till barn.
  må bra /Madde

 9. Madeleine skriver:

  http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/livsmedel/hardatfett/fortsattkamp.htm

  svarta listan på mat som innehåller härdat fett:
  http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/livsmedel/hardatfett/hardat_lista.htm#u

  vad jag önskar att jag fått information om kostens betydelse och om matfusket och om hur skadlig mycket ”mat” är som finns att köpa, innan vi blev sjuka av det.

  må bra /Madde

 10. Madeleine skriver:

  Hej
  läste om ghee på din sida och några andra sidor. Måste säga att ghee verkar jättebra provade göra detta igår, det verkar vara ännu bättre än kokosfett. Smörsyra är jättebra för tarmen och dessa sjukdomar, vi verkar ha brist på smörsyra.http://www.appliednutrition.lth.se/forskning/forskningsprojekt/smoersyra/

  må bra /madde

 11. Anna-karin skriver:

  Remember me?

  Mitt omvända bekymmer (föstoppning) var nog början på ett skov.
  Tog nya kalproctin prover som visade kraftigt skov (över 3000).
  Läkaren nämde Imurel igen men efter samtalet testar vi med Predklysma och Pentasa supp.
  Hoppas att det räcker! Det är ändå 11 månader sedan jag behövde kortison vilket känns mycket bra i det stora hela.
  Hoppas att du mår fortsatt bra utan Imurelen.

 12. admin skriver:

  Usch vad tråkigt, Anna-Karin! Kan du hitta en homeopat som kan hjälpa dig? Hoppas att du blir av med skovet snart!
  Jag mår fortsatt bra utan imurel och asacol fast har precis kommit hem från Asien där jag blev kraftigt matförgiftad tidigare, men magen verkar ha slagit ut matförgiftningen faktiskt. Tog tre dagars norflaxicin och lite kolloidalt silver och sen gödslade jag med ännu mer probiotika än vanligt, drack Ultrainflamax, te och soppa (Pekinganka-soppa visade sig vara toppen!) en dag när det var som värst, och sen åt jag försiktigt, vilket uppenbarligen hjälpte.
  /Tina

 13. Sarah skriver:

  Hej,
  Jag har nyligen, ca 6 måndader sedan fått diagnosen Crohns. Dystert men ändå skönt att äntligen få ett besked. Jag är nu inne på min andra dos entecort. Jag har inga diareer och blod syns endast på avföringsprover, men ändå positiva inflammationsprover (avföringsprover). Jag kan inte säga att jag mår jättedåligt och håller jag min kost så är det inga problem alls. Men det svåra är att inse att man inte kan äta alls. I mitt fall när nog socker värst. jag har även en kronisk gastrit och äter konstant omeprazol. VI ska nu åka till Thailand i 3 veckor och jag måste säga att jag är lite nervös. VI har varit där förut och faktiskt så måste jag säga att jag mår som bäst i magen där. Ingen stress och bara rena produkter. Jag har en fråga som jag hoppas att du kan svara på. Jag har köpt UltraInflamX och undrar om jag kan äta dessa fast jag nu äter entocort? Jag började ta Ultrainlflamx innan och kännde direkt hur pigg jag blev, dock så blev det uppror i magen. (tog bara 1 skopa). Blir detta bättre med tiden eller är det ett tecken på att jag inte ska äta det kanske?
  Är väldigt tacksam för svar, läkarna säger bara att jag inte ska blanda in hälsopreparat men det kan väl inte stämma….
  Tusen tack för en fantastisk sida. Den här sidan ger så mkt mer än vad läkarna någonsin kan ge. Det märks så tydligt att de inte kan föreställa sig hur man mår och känner.
  Kram Sarah

 14. admin skriver:

  Hej Sara,
  Jag tror det är viktigt att kombinera Ultrainflamax med probiotika för bäst effekt. Min mage blev helt vild efter 2-3 dagar på den men det var för att jag fick en utrensning. Jag hade då en hemsk candidainfektion där min tunga hade en matta på kanske 8 mm och jag kan bara tänka mig hur det såg ut i tarmen. Efter ett par dagar på Ultrainflamax med probiotika i (Ultraflora plus som jag öppnade och hällde i mixen med två skopor) så fick jag rinnande diarré och blev helt knäckt. Dock stank diarrén jäst och nästa dag började avföringen forma sig lite mer och någon vecka senare kom det ut ”ormformade” korvar och sen blev det riktiga fina korvar, så jag tror det var en utrensning. När man äter en massa kortison får man ju mycket candida så det är kanske det som rensas ut. Om du inte mår jättedåligt så tycker jag att du ska ge ultrainflamax en chans och se vad som händer. Det innehåller ju trots allt en massa saker som vi har brist på och det är nog därför du kände dig så frisk.

  Kom ihåg att maten i Thailand ofta inte innehåller gluten och mjölk och du får dessutom massor av D3 av solen så det är inte så konstigt att folk mår bra av att åka dit!
  Kämpa på och krya på dig!

  Kram,
  Tina

 15. Lena skriver:

  Hej Tina.
  Intressant att läsa hur du har blivit hjälpt. Själv är jag konstaterad infekterad och har gått under diverse behandlingar under fyra år utan att ha blivit bra. Har blivit nyfiken på bioresonansterapi. Har genom alla mina terapier insett att viktigare än maskinerna är vilken människa som hanterar maskinen. Undrar därför om du kan dela med dig av dina erfarenheter gällande terapeuter och om du har någon som du kan rekommendera för behandling av infektioner?
  Lena

 16. admin skriver:

  Hej Lena,
  Jag går till en bioresonansterapeut i Stockholm och känner till en annan i Borås. Jag tror att för att få maximal effekt så är det en god idé att kombinera med homeopati, det har i alla fall fungerat väldigt bra för mig. De homeopatiska preparaten hjälper kroppen att slå ut det sista, som bioresonansterapin kanske inte klarar ensam, som jag uppfattar det.
  Hör av dig på info ( a ) tinasmagmat.se om du vill ha kontaktuppgifterna till de två bioresonansterapeuterna jag känner till. Tror det är bra om personen i fråga har en utbildning i bagaget, gärna vårdinriktad sådan.
  /Tina

 17. Karin skriver:

  Hej,
  Man kan testa Giardia på sin katt, och då tar man ett avföringsprov och skickar in till SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt, eller till Vidilab, som gör tester från ”Kolla masken kit” man köper på apoteket eller beställer från http://www.kollamasken.se
  Det kan väl inte vara så svårt då att kolla Giardia via avföring hos människor…?
  http://www.sva.se/sv/Diagnostik-och-produkter1/Aktuella-analyser/Hund1/Giardia-och-kryptosporidier/

 18. admin skriver:

  Uppenbarligen är det svårt att kolla giardia hos en människa om man utgår från att hon har Crohn och inte tänker på att Crohnare lättar plockar på sig parasiter än andra. Oavsett vad, så tror jag inte alls att det är så svårt att hitta parasiter om man bara bestämmer sig för att leta efter dem. Lite som snubben vars fru blev dödad av en brunstig, ilsken älg och snubben blev anklagad för mord trots att fruns kropp var helt nerhårad av älg och hade massor av älgslem på sig. Men Statens kriminaltekniska laboratorium letar bara efter vad de får frågan om och kunde förvisso inte koppla älgens DNA till maken, men de kollade inte vems DNA det kunde vara istället. Typiskt exempel på där byråkratin är ett hinder för vanligt folkvett.

  Undrar om man skulle kunna testa sig själv på ”kollamasken.se”?

  /Tina

 19. Karin skriver:

  Jag funderade faktiskt på om man skulle kunna skicka in ett prov från sin egen avföring med Kolla masken. Undrar om de skulle märka det. Man får ju en provburk och man skriver namnet på katten/hästen/hunden eller vilket djur man nu testar…
  Jag gjorde nyligen Kolla masken på min egen katt, det var därför jag ville berätta om det. Han var helt fri från parasiter som spolmask och giardia och Koccidier. Det är väldigt god service, man får svar via mail nästa dag. Kostar ca 300 kr dock.

 20. admin skriver:

  Hej Karin,
  Det är ju faktiskt en riktigt bra idé! 300 kr är ju inte mycket jämfört med vad det antagligen kostar att göra liknande undersökningar genom att skicka sin avföring över Atlanten. Antagligen är det olagligt för dem att göra prover på människor men som sagt var, hur ska de veta det? För 300 kr lär de inte ha tid att DNA-bestämma avföringen utan bara kolla efter olika parasiter. Frågan är bara hur tillförlitliga de är – det kanske finns särskilda kattparasiter som vi människor inte kan få (typ ”katt-giardia” osv) och då får man inte utslag på människoavföring?
  Tack för tipset dock! Intressant! (Och sorgligt att våra husdjur kan få sådan service som vi själva inte kan få…)
  /Tina

 21. Britt skriver:

  Vilken bra sida! Suger i mig all information. Jag skulle vilja fråga Ann hur du blev av med giardian till slut?

Panorama Theme by Themocracy