Midsommar igen

Av , 23 juni, 2011 07:59

Nu närmar sig midsommarafton och jag vill bara flagga för att jag förra året skrev om hur man kan undvika ont i magen under midsommar. Här kan ni läsa det inlägget. Även mitt inlägg i julas om julbordet kan tjäna till inspiration för villrådiga vänner och släktingar, läs här.

Under det gångna året har jag dock lärt mig en hel del saker som gör att jag skulle vilja revidera en del saker som jag skrivit och mina råd inför midsommar är nu följande:

  • Drick ytterst måttligt. Alkohol är inte bra för magen.
  • Undvik mjölkprodukter på bordet, typ gräddfil, glass och grädde.
  • Ät jordgubbarna naturella, det är både nyttigare och godare. Socker är uselt för magen.
  • Undvik bröd och satsa på glutenfritt knäckebröd – Sempers Havreknäcke är helt OK och gott, tycker jag.
  • Undvik att äta för mycket kall mat, det är inte bra för magen.
  • Ät måttligt med nypotatis. Många av våra magar tål inte potatis så bra, fast färskpotatis har lägre GI (dvs sockerhalt) än vanliga gamla potatisar så det är ändå bättre att äta det än ”gamla” potatisar. Använd ghee till potatisen om ni gillar smör.
  • Att grilla och äta ugnsbakade grönsaker till (zucchini, aubergine osv, se recept här) är inte alls tokigt för magen. Är man kass i magen kan jag rekommendera grillat kött med mixade kokta morötter och zucchini med lite kokosfett i.
  • Ta det lugnt i midsommar och stressa inte. Varför ska man egentligen fira midsommar överhuvudtaget om det inte är njutningsfullt och avslappnande?

Glad midsommar på er!

Kommentarer avstängda

Panorama Theme by Themocracy